torsdag den 9. december 2021

ARBEJDSMILJØETS HISTORISKE UDVIKLING - FRA KONG HAMMURABIS BABYLONSKE LOVE TIL 2021



 


















 

Forlaget Galleribrems udgiver Niels Erik Danielsens bog 
”ARBEJDSMILJØETS HISTORISKE UDVIKLING – FRA KONG HAMMURABIS BABYLONSKE LOVE TIL 2021”

Bogen indeholder ca. 200 udvalgte nedslag til belysning af arbejdsmiljøets historie

Der er mange, der har svært ved at forholde sig til arbejdsmiljø. Det bliver meget hurtigt meget teknisk og med mange indviklede regler. Dette på trods af, at det handler om liv og død. Og det handler om mere end en tredjedel af manges liv. Det handler også om økonomi. Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund årligt ca. 80 mia. kr.

Niels Erik Danielsen har arbejdet med arbejdsmiljø i over 35 år. Først som distriktsmiljøkonsulent i SiD Specialarbejderforbundet i Danmark), senere som faglig sekretær i SiD Kastrup, derefter en kort overgang ved FOA (Fag og Arbejde), så igen faglig sekretær denne gang ved SiD Sorø, som blev til 3F Slagelse for så at afslutte sin arbejdstid ved Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Helt afsluttet har Niels Erik dog ikke, han arbejdsmiljø freelance underviser ved 3F.

Bogens røde tråd viser flere ting.
 Den danske model er god nok, men hæmmer udviklingen af arbejdsmiljøinitiativer, gennem en form for vetoret til arbejdsgiverne.

Der er meget mere fokus på arbejdsmiljø end tidligere, og reglerne er løbende blevet forbedret. Det ændrer desværre ikke ved, at vi forsat har cirka det samme antal erhvervsbetingede lidelser og skadede ved arbejdsulykker.


Bogen koster 85 kr. Hvis den skal tilsendes er prisen 130 kr.
Bestil på nedenstående kontakt formular eller betal ved mobil pay 21 57 11 58 Niels Erik Danielsen
Illustrationer og forside ved billedkunstneren Verner Brems. Han har illustreret Niels Erik Danielsens tidligere udgivelser ”Arbejdet skabte mennesket” og ”Stressede digte”. Se mere om Verner på www.galleribrems.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar