tirsdag den 26. november 2013

Robotterne kommer til Prag


Den 2. International robotfestival afholdes i Prag i dagene d. 27.-30. november. Det er Christian Gjørret, der driver event og marketing firmaet Vive Les Robots, som med stor succes arrangeret tidligere robot-festival i Prag. I år er der et særligt "fokus" på, at det er 75 år siden, at den tjekkiske forfatter Karek Capek døde. Hans bog "Rossums Universal Robots" udkom i 1920, og det er i den bog, hvor ordet robot for første gang forekommer (Tjekkisk ord "robota"- betyder pligtarbejde). Selve forfatternavnet Karel Capek og skuespillet "Rossums Universal Robots" bliver ofte brugt som referencer i nyere tids sci-fi film og -serie bla. i "Startrek", "Batman", "Futurama" og  "I, robot".
Billedkunster Verner Brems, fra Skanderborg er til dette års robotfestival inviteret til, på en billedkunstnerisk måde, at fortolke Karek Capeks skuespil. Det er kort fortalt blevet til en serie udskårne collage figurer, i et tvistet drama, tilført grafiske elementer fra gamle film og - stilarter, og til sidst samlet i en billedkunstnerisk cocktail. Værkerne er udstillet under hele festivallen, og tilblivelsen af dem kan ses på videoen.
Til videoen spiller Verner Brems guitar og synger lidt sang af Marc Bolan (åndelige ledestjerne :)
Man kan læse mere om Robot arrangementet på den danske ambassade i Tjekkiets hjemmeside, og downloade pressemeddelelese og program på dette link.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar