torsdag den 3. januar 2013

Farveglad og humoristisk kunst hos Nørhald kunstforening i januar

Relieffer af Verner Brems udskæres og monteres som "puslespil"
Fernisering lørdag d. 5. januar 2013 kl. 14 - 16 med musik og forfriskning. Alle er velkommen. 
Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 14 - 17. og slutter 31. januar.
Verner Brems og Lotte O. Brems 
malerier, relieffer, unikabøger og grafik.
Formand, for Nørhald Kunstforening, Jane Brix skrev:
"Til årets første udstilling hos Nørhald Kunstforening præsenterer vi kunstnerparret Verner Brems og Lotte Overgaard Brems. Udstillingen rummer både malerier, grafik, relieffer og bøger. De to kunstnere vil være tilstede og  har lovet at fortælle om deres billedunivers. De har arbejdet sammen i mange år, og supplerer hinanden så fint, at man ind imellem er i tvivl om, hvem af dem, der har lavet billedet. Og det er der også god grund til, for af og til bruger de af hinandens skitser eller supplerer hinanden på anden måde. F.eks. ved at sætte blandform ind i billedet. I efteråret malede kunstnerparret et stort fællesbillede over temaet “Global fællespisning”, en nutidig fortolkning og parafrase af “Den sidste nadver” til Stilling Kirke ved Skanderborg. Motivet var “spicet” op med forskellige nationaliteter/typer og madvarer fra hele verden, en global sanselighed, bragt op til vor tid.
Lotte kalder sine dejlige varme malerier for LOTTELINE – kunst for voksne og barnlige sjæle. Blandet med en stram grafisk indgang til maleriet er billederne både impulsive, sjove og lidt vilde. De er tydeligt inspireret af børns intuitive billedunivers med en sprudlende uspoleret fantasi. Man bliver glad af at kigge på dem. Hun har desuden fremstillet en serie unika ”bøger” til udstillingen.
Lotte Overgaard Brems arbejder til daglig som grafisk designer og nyhedsgrafiker på Morgenavisen Jyllands - Posten, og har gennem sit arbejde modtaget priser for sit avisdesign ved SNDS Society of News Design Scandinavia.
I Verners billeder er der handling og bevægelse med tydelig inspiration fra popkunsten og reklamens verden. Her er der kvinder og mænd, der vækker minder om gamle nostalgiske film kombineret med humor.  Verner Brems har stået for maleri workshop ’Det royale Strøg’ (dronningens 40 års jubilæum) på Kunstmuseet Trapholt 2012, og i 2011 var han blandt 10 billedkunstnere i Danmark, der stod for projekt ’Se mig!’ udstillet på Kunstmuseum Aros i samarbejde med Børnehjælpsdagen.
Han har bl.a. designet en lang række plakater i forbindelse med spændende kunst- og kulturbegivenheder landet over, medlem af Billedkunstnernes forbund og debuterede på ”Forårsudstillingen på Charlottenborg” allerede i 1988.
Både Lotte og Verner Brems er helt deres egen. De kan begge lide at lege, og der er ingen selvhøjtidelige miner i deres farveglade, humoristiske kunst."
Randers Amts avis skrev d. 14.12.12 om udstillingen…Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar