lørdag den 5. april 2014

At male 3 malerier til 1 maleri

"Triptycon" det færdige maleri
At male 3-4 malerier til 1 maleri - tre-i-éen (lagkageprincippet) foregår ved, at motivet forandrer sig, og får nye "lag". Maleriet "Triptycon" er dog 3 maleri skitser, der fysisk er "skruet- og limet" sammen til éet. En serie dameben, "Seagull Woman 1 & 2" er blevet" parret" med "Stupefaction" - som er manden i døråbningen. Det måler 120 x 60 cm.

"I read the news today" det færdige maleri yderst venstre
På et tidspunkt malede jeg en serie billeder under arbejdstitle "Attitudes". Motiverne kunne være "cool fyr med cigaret i mundvigen og stetsonhat trukket godt ned for øjnene". Som en voyeur, iagtagende tingenes tilstand på sikker afstand, bag habit eller raincoat. Et uniformeret modtræk til kvindens "afklædte" åbenhed. Maleriet her, havde først arbejdstitel "Drunktalk", siden "Light up the wind…" og til sidst "I read the news today". 
Det måler 60 x 70 cm. Det færdige motiv er det længst til venstre.
"Scissor Sisters" det færdige maleri yderst venstre

Sommetider har jeg undervejs fået taget nogle fotos af processen, så det er muligt at se, hvordan malerierne har forvandlet sig undervejs. "Scissor Sisters" er et af dem. 
Det måler 100 x 100 cm, og er en original skitse med to piger der ligger til grund for maleriet. Personen til venstre er udstyret med en saks, og de små elementer omkring figurerne er en slags fritlagte papirklip. Saks og piger. "Scissor Sisters". (Jeg ved godt, at det kan betyde noget andet, som to piger kan gøre sammen, men det er en helt anden historie…)

Forvoven det oprindelige maleri i masonit.
Forneden venstre mand er nu skåret og "implementeret"
i det færdige maleri "Triptycon"
Det er herligt at male på masonit. Materialet appellerer til håndværkeren i mig, noget konkret, og man kan gå "hårdt" til værks. Hvis det skal være, kan billedet "beskæres", ved bogstaveligt at save kompositionen til så den passer. Her er 2 malerier, hvor to personer er "savet" ud af deres oprinelige fælles sammenhæng og bragt (monteret) ind i en ny. Manden med den viftende hånd indgår sammen med 2 andre malerier i "Triptycon", 130 x 50 cm. Personen, der læser op af en bog med børnetegning på forsiden og galloperende heste i front, er blevet til "Explosive Mouth" og måler 70 x 102 cm.
Se flere malerier http://vernerbrems.dk/malerier/

Til venstre udskåret del af maleriet overfor før det blev en del af "Triptycon".
Til højre åersonen, der læser op af en bog med børnetegning på forsiden
og galloperende heste i front, er blevet til "Explosive Mouth"


Ingen kommentarer:

Send en kommentar