onsdag den 8. maj 2013

Boxing & Drivnin' Elvis

Relief The Leopard Elvis af Verner Brems
og 3 montre af Lotte Overgaard Brems
Åbent hus med fernisering på udstillingen Boxing & Drivnin' Elvis. Lørdag D 18. maj kl 14-17. Galleribrems Eskebæk 10 Skanderborg
 

Sidste år var det dronningen. I år er det kongen - af Rock and Roll
I 2012 var Verner Brems inspirator ved en maleriworkshop på Kunstmuseet Trapholt i Kolding i forbindelse med Dronning Magrethe's 40 års jubilæum. I år har han bevæget sig ud over landets grænser og ladet sig inspirerer af en anden kongelig celebritet - kongen af Rock and Roll. Elvis presley er tilbage - i hvertfald på lærredet hos galleribrems, der holder fernisering på bl.a en større serie malerier under arbejdstiden "driving Elvis" - en billedkunstcocktail af ”Vintage”, Dollargrin og Pin-up. Malerierne skal fra juni 2013 udstilles på Graceland Randers (Elvismuseet), men inden Elvis cruiser nordpå er der altså mulighed for at opleve ham i Skanderborg.

I samme ombæring byder Lotte Brems på en "ud-af-boksen" oplevelse i form af en serie montre, som bedst kan beskrives som et miniature mix af maleri, grafisk design og installationskunst. Med plexiglas, poetiske kruseduller og små fund fra rodekassen har Lotte B skabt 3D-billeder med fysisk dybde, humor og eftertænksomhed. "Man kan vel kalde det at tænke ud af boksen", siger Lotte og henviser til en af hendes "bokse", hvor en lyserød dinosaur stikker sit hoved ud gennem billedrammen. "Men det lyder så mainstream igen, så er jeg mere til kreativ kassetænkning eller som min mand konsekvent kalder billederne: "Lottes kasser". Det er lidt til den platte side, men ikke uden humor".  Lotte lander på ordet "tænkebox" med undertitlen "Oh dear" og tilføjer: "Det er fint at sætte ord på. Jeg holder meget af ord - de er seje, sjove og inspirende, men nogle gange bare ikke nok. Billederne skal ses, så kig forbi.

Galleribrems (galleriet i dagligstuen) ligger på Eskebæk 10, Skanderborg. De to billedkunstnere har arbejdet sammen i mange år, og supplerer hinanden så fint, at man ind imellem er i tvivl om, hvem af dem, der har lavet billedet. Og det er der også god grund til, for af og til bruger de af hinandens skitser eller supplerer hinanden på anden måde. I efteråret malede kunstnerparret et stort fællesbillede over temaet “Global fællespisning”, en nutidig fortolkning og parafrase af “Den sidste nadver” til Stilling Kirke ved Skanderborg. Motivet var “spicet” op med forskellige nationaliteter/typer og madvarer fra hele verden, en global sanselighed, bragt op til vor tid.

Lotte Overgaard Brems arbejder til daglig som grafisk designer og nyhedsgrafiker på Morgenavisen Jyllands - Posten, og har gennem sit arbejde modtaget priser for sit avisdesign ved SNDS Society of News Design Scandinavia.
Verner Brems er medlem af Billedkunstnerenes Fobund. Han gæste underviser jævnligt i Flensborg, Kolding og Århus og arbejder desuden med grafisk tilrettelæggelse af udstillinger, senest til Kulturhistorisk Museum i Randers. http://dinby.dk/ugebladet-skanderborg/moed-elvis-paa-galleribremshttp://dinby.dk/ugebladet-skanderborg/moed-elvis-paa-galleribrems

Ingen kommentarer:

Send en kommentar